5 manieren om aan zzp opdrachten te komen

zzp opdrachten flox veenendaal

Hoe kom je aan zzp opdrachten? Het kan een uitdaging zijn om als zelfstandige zonder personeel aan opdrachten te komen. Maar met de juiste aanpak en inzet zijn er verschillende manieren om jouw bedrijf te laten groeien. Hier lees je 5 manieren om aan opdrachten te komen en succesvol te zijn als zzp’er.  

#1 Netwerk als een pro 

Netwerken is een geweldige manier om in contact te komen met potentiële opdrachtgevers. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Denk eens na over jouw potentiële klanten. Wat voor evenementen bezoeken zij? Dit kan bijvoorbeeld de lokale businessclub zijn of een grote beurs. Bezoek zo’n evenement en maak daar gebruik van je sociale vaardigheden. Wees niet bang om mensen aan te spreken, stel vragen en vertel enthousiast over jouw product of dienst. Voeg je nieuwe kennis een dag later toe op LinkedIn, met een vriendelijk bericht erbij. Wie weet leiden gezellige praatjes wel tot mooie zzp opdrachten!  

#2 Maak gebruik van online platformen 

Er zijn verschillende online platformen waar je jezelf als zzp’er kunt profileren en opdrachten kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan zzp via Flox. Op dit online platform geef je in twee simpele klikken je beschikbaarheid en voorkeuren op. Vervolgens ontvang je een voorstel op maat en als je hiermee akkoord bent, kun je aan de slag met je klus!  

Werken via een platform als Flox heeft nog meer voordelen. Ook de administratie verloopt via Flox. Je hoeft dus niet zelf facturen te maken. En binnen 14 dagen staat het verdiende geld op je rekening. Wel zo makkelijk!  

 #3 Wees actief op social media  

Social media kan meer zijn dan alleen maar selfies en kattenfilmpjes. Het kan ook een effectieve manier zijn om aan zzp opdrachten te komen! Maak gebruik van platforms als Instagram, Twitter, LinkedIn en TikTok om jezelf en je diensten/producten te promoten. Op welke platforms zitten jouw potentiële klanten? Deel daar interessante updates over je werk en prestaties, toon je expertise en betrokkenheid in je vakgebied en bouw een community op van volgers die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Door actief aanwezig te zijn op social media, positioneer jij jezelf als een autoriteit in je vakgebied en trek je potentiële opdrachtgevers aan.  

 #4 Vraag om referenties en aanbevelingen 

Tevreden klanten zijn de beste ambassadeurs voor jouw bedrijf! Vraag om referenteis en aanbevelingen van klanten met wie je hebt samengewerkt. Deze ervaringsverhalen kun je delen op je website, maar je kunt ook vragen om een positieve review op een ander online platform. Bij Flox vragen we bijvoorbeeld altijd om een Google review achter te laten. Als je Flox opzoekt op Google, zie je direct 5 gele sterren. Dat ziet er goed uit! En als je doorklikt lees je meer dan 100 reviews over ons. Goede referenties en aanbevelingen vergroten je geloofwaardigheid vergroten en hiermee trek je nieuwe zzp opdrachten aan.  

zzp opdrachten aanbevelingen flox

#5 Benader potentiële opdrachtgevers actief  

Ga niet stil zitten tot er zzp opdrachten jouw kant op komen. Neem zelf het initiatief en benader potentiële opdrachtgevers. Begin met het maken van een lijst van bedrijven of personen die mogelijk interesse hebben in jouw product of diensten. Benader ze vervolgens proactief met een persoonlijke boodschap. Dit kan door middel van een e-mail, telefonisch of zelfs persoonlijk als je de kans hebt ze te ontmoeten. Laat weten wat je te bieden hebt, waarom jij de juiste persoon bent voor de klus en hoe jouw diensten of product hen kunnen helpen. Wees enthousiast, overtuigend en zorg dat je goed voorbereid bent op mogelijke vragen. Het voelt misschien wat oncomfortabel om jezelf op deze manier te presenteren, maar wie weet opent zo’n actieve benadering de deur naar nieuwe zzp opdrachten!  

Bonus tip: Zorg voor een professionele online aanwezigheid  

Een professionele online aanwezigheid kan enorm bijdragen aan het vinden van opdrachten als zzp’er. Zorg daarom voor een goed ontwerpen website waarop je je diensten en portfolio presenteert. Optimaliseer je website voor zoekmachines zodat je goed vindbaar bent voor jouw doelgroep. Daarnaast is het belangrijk om een professioneel e-mailadres en social media-profielen te hebben, allemaal in dezelfde huisstijl. Een professionele online uitstraling vergroot het vertrouwen van eventuele klanten en helpt je om meer zzp opdrachten binnen te halen!  

Het kan een uitdaging zijn om als zzp’er aan opdrachten te komen. Maar met de juiste aanpak en inzet zijn er verschillende manieren om je kansen te vergroten. Netwerken, online platformen gebruiken, actief zijn op social media, referenties en aanbevelingen vragen, en potentiële opdrachtgevers actief benaderen. Het zijn allemaal effectieve manieren om aan opdrachten te komen. Daarnaast is het belangrijk om een professionele online aanwezigheid te hebben. Met een combinatie van deze strategieën en een positieve instelling haal je als zzp’er succesvol opdrachten binnenhalen en je bedrijf laten groeien. Veel succes! 

Vind jouw opdrachtgevers via Flox zzp

Andere blogs:

Deze werkstress symptomen moet je serieus nemen! Werkstress is een groeiend probleem in onze samenleving. De druk om te presteren, de lange werkuren en de balans tussen werk en privé kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van stress....