7 tips voor salarisonderhandeling gesprek

7 tips salarisonderhandeling gesprek

Meer salaris ontvangen komt natuurlijk altijd van pas! Maar het vragen erom, dat is een ander verhaal. Veel mensen ervaren het salarisonderhandeling gesprek als een vervelende taak. Gelukkig zijn er wel een aantal tips en adviezen die je kunt volgen, zodat het allemaal net wat makkelijker en soepeler gaat. Sleep jij die extra euro’s in the pocket? Doe je voordeel met deze 7 tips voor het salarisonderhandeling gesprek!

Nieuwe baan? Nieuw salaris!

Het gezegde ‘een goede voorbereiding is het halve werk’, gaat bij een salarisonderhandeling zonder twijfel op. Die voorbereiding en de aanpak tijdens het gesprek kunnen het verschil maken tussen een matige en uitstekende deal. De tips richten zich in de basis op de eerste onderhandeling bij een nieuwe baan, maar de meeste tips kunnen tevens toegepast worden als je om salarisverhoging bij je huidige werkgever vraagt.

7 tips onderhandelinggepsrek

Gesprek salarisonderhandeling: 7 tips

1.     Doe onderzoek naar het marktconforme salaris

Voordat je het gesprek ingaat, is het belangrijk dat je weet wat een marktconform salaris is voor jouw functie, ervaringsniveau en regio. Gebruik salarisvergelijkingssites, praat met collega’s of netwerkcontacten, en raadpleeg eventueel vakbonden of brancheorganisaties. Wist je dat salarissen in de stad gemiddeld hoger liggen dan in kleine dorpen? Zo zijn de lonen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht gemiddeld gezien rianter dan in de meest noordelijke en zuidelijke punten van ons land. Iets om rekening mee te houden.

2.     Krijg je eigen toegevoegde waarde helder

Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat je sterke punten zijn en hoe deze bijdragen aan het succes van het bedrijf. Wees voorbereid om concrete voorbeelden te geven van jouw prestaties en resultaten. Door hier vooraf al over na te denken kom je tijdens het gesprek niet met je mond vol tanden te staan.

3.     Wees realistisch en bedenk wat je wilt

Bepaal op voorhand wat jouw ideale salaris is en wat het minimum is dat je zou accepteren. Wees realistisch, maar wees niet bang om te streven naar wat je waard bent. Het is ook goed om na te denken over hoe graag je de baan wilt. Is het je droombaan? Dan ben je misschien bereid om te schipperen. Je kunt dan bijvoorbeeld voorstellen dat je na een half jaar een flinke verhoging wilt als jij hebt bewezen wat je waard bent.

4.     Blijf professioneel, luister en communiceer helder

Hou het gesprek altijd professioneel, zelfs als het niet de gewenste richting op gaat. Emotie kan een onderhandeling negatief beïnvloeden. Wees tijdens de onderhandeling een goede luisteraar en zorg dat je jouw standpunten helder en overtuigend communiceert. Ga de dialoog aan, in plaats van een eenzijdig pleidooi te houden.

5.     Vergeet niet om de secundaire arbeidsvoorwaarden mee te nemen

Soms is er niet veel ruimte om te bewegen in basissalaris, maar zijn er wel mogelijkheden op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hier vooraf over na en neem het mee in de onderhandeling. Waar je aan kunt denken? Pensioenbijdrage, ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding, thuiswerkfaciliteiten, extra vrije dagen, bonussen, opleidingen en cursussen, een leaseauto of fietsplan, et cetera. Deze kunnen ook veel waard zijn.

6.     Oefen het gesprek in je hoofd of met een ander

Oefen het gesprek met iemand anders of voor de spiegel om comfortabeler te worden met je argumenten en om je non-verbale communicatie onder de knie te krijgen. Of ga het gesprek in je hoofd aan. Denk ook na over tegenargumenten die je zou kunnen krijgen van je gesprekspartner, en bedenk alvast de feitelijke argumenten om ze te weerleggen.

TIP: Bij sollicitaties hoor je vaak standaardvragen, zoals je pluspunten en minpunten. Zorg dat je je antwoord klaar hebt. Denk na over vragen die mogelijk in jouw branche voorbij komen, en zorg dat je daar een antwoord op hebt.

7.     Vraag om bedenktijd en ben bereid nee te zeggen

Als je een aanbod krijgt, hoef je niet onmiddellijk ja of nee te zeggen. Als je twijfelt dan is het redelijk om bedenktijd te vragen, zodat je de details nog een keer goed kunt overwegen en eventueel een tegenbod kunt doen. Voldoet het aanbod niet aan je redelijke eisen en heb je het gevoel dat je niet eerlijk gewaardeerd wordt? Overweeg om het aanbod af te wijzen. Dit kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk voor je zelfrespect en toekomstige carrièregroei.

Salarisverhoging vragen bij je huidige werkgever

Zoals eerder benoemd zijn veel tips ook toepasbaar bij het onderhandelen van je salaris bij je huidige werkgever. Het grootste verschil is dat je al een uitgangssituatie hebt. Je weet wat je nu verdient, en je weet wat je graag zou willen verdienen. Denk ook na over extra voorwaarden die je graag anders zou zien en zou willen veranderen.

Wie om salarisverhoging vraagt bij de huidige werkgever, moet weten waar die nu staat, waar die naartoe wil en het belangrijkste: waarom dat dan verdiend is. Onderbouw dus zeker met sterke argumenten waarom je het waard bent!

Extra tip, let op de timing! Je kunt bij je huidige werkgever beter om salarisverhoging vragen na een succesvol afgerond project of positief evaluatiegesprek. Of wanneer je een nieuwe verantwoordelijkheid erbij krijgt. Merk je dat de werkgever gestrest en chaotisch is? Dan kun je misschien toch beter even wachten. Van de andere kant moet je het ook niet blijven uitstellen. Zeker als je kunt onderbouwen dat je het waard bent!

Ontdek salarisrange en opslag met Flox!

Bij Flox Uitzendbureau snappen we dat niet iedereen staat te springen op zo’n salarisonderhandeling. Het is prettig als je in ieder geval alvast een indicatie krijgt van wat je gaat verdienen. Daarom vind je bij onze vacatures steeds een salarisrange terug. Ook krijg je standaard gunstige arbeidsvoorwaarden. Je krijgt reiskostenvergoeding en bouwt vanaf je 18e pensioen op. Indien nodig ontvang je zelfs een auto en telefoon. Ook krijg je jaarlijks een vaste salarisverhoging, zonder dat onderhandeling nodig is.

Laat je inspireren en vind via Flox de droombaan die bij je past! Per vacature vind je uitgebreide informatie terug, en je mag ook altijd contact met ons opnemen bij specifieke vragen.

Andere blogs:

Soms loop je per toeval tegen je droomvacature aan, maar zeker niet altijd! Wil je graag een baan zoeken, bijvoorbeeld omdat je net de arbeidsmarkt opgaat, of omdat je niet meer tevreden bent bij je huidige werkgever? Er zijn een tal manieren om een nieuwe baan te vinden, als je maar weet waar en hoe je moet zoeken. Doe je voordeel met de baan zoeken tips in dit artikel en zet de eerste stap naar je nieuwe droombaan....