Banen van de toekomst: zonnepanelenmonteurs en isolatiemonteurs gezocht

zonnepanelenmonteur isolatiemonteur

Zoek jij een baan waar de komende jaren volop werkgelegenheid is? Dan moet je in de duurzame sector zijn! De vraag naar zonnepanelenmonteurs en isolatiemonteurs is groot.  

Dit komt onder andere door de stijgende gasprijzen en de subsidies die de overheid geeft voor het verduurzamen van je huis.  

Wil je werken als zonnepanelenmonteur of isolatiemonteur? Hiervoor heb je niet per se ervaring of een opleiding nodig. Veel werkgevers leiden je intern op of bieden je een combinatie van werken en leren. Een mooie kans om een (nieuw) vak te leren! 

Werken als isolatiemonteur 

Een isolatiemonteur isoleert woningen en andere gebouwen. Dit kan op verschillende manieren. Denk aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. In alle gevallen brengt de isolatiemonteur een laag isolatiemateriaal aan zodat er minder kou naar binnen komt en minder warmte naar buiten gaat.  

Isolatiemonteurs werken vaak in een team van twee of meer personen. Een deel van het isolatiewerk gebeurt buiten. Het kan ook voorkomen dat je als isolatiemonteur het dak op moet of juist de kruipruimte in.  

Lees meer over werken als isolatiemonteur. 

Werken als zonnepanelenmonteur  

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je kent ze wel, die grote panelen op de daken. Een zonnepanelenmonteur zorgt ervoor dat de zonnepanelen goed geplaatst en aangesloten worden. Vaak werk je als zonnepanelenmonteur op het dak. Het is dus handig als je geen hoogtevrees hebt!  

Zonnepanelenmonteurs werken vaak in een team. Samen de schouders eronder zetten en de klus klaren.  

Heb je geen ervaring als zonnepanelenmonteur? Geen probleem, de meeste werkgevers leren je het vak graag!  

Geen dag hetzelfde  

Ook Tarik zag kansen in de duurzame sector en werkt sinds kort als zonnepanelenmonteur.  

‘Ik kom uit de interieurbouw. De zonnepanelenbranche is nieuw voor mij. Daarom vind ik het fijn om wat vastigheid te hebben. Ik werk als zzp-er bij een bedrijf en daar heb ik mensen om me heen die me dingen willen leren. 

Het mooie aan mijn vak vind ik dat ik altijd lekker buiten ben. En ik kan er hard werken. Wij werken in een groep en doen alles samen. Aan het einde van de dag zien we resultaat van ons werk. Dat geeft voldoening en daardoor heb ik zin in de volgende dag. Als zonnepanelenmonteur is geen dag hetzelfde! 

Wil je ook zonnepanelenmonteur worden? Met een gezonde portie werklust en een beetje durf kom je een heel eind!’ 

Wil je je net als Tarik omscholen naar de duurzame sector? Een goede keuze! Lees hier alles wat je moet weten over omscholen.

Past dit werk bij jou? 

Overweeg jij aan de slag te gaan in de duurzame sector? Check of dit werk bij jou past en kruis aan wat op jou van toepassing is.  

  • Buitenwerken is voor mij geen probleem. 
  • Ik steek graag de handen uit de mouwen.  
  • Ik heb een rijbewijs 
  • Ik heb geen hoogtevrees.  
  • Het lijkt me mooi om het vak van isolatiemonteur of zonnepanelenmonteur te leren.  

Kun jij in 4 van de 5 vakjes een vinkje zetten? Kijk dan eens naar onze vacatures in de duurzame sector 

Wil jij scoren in de duurzame sector?  

Zie jij het wel zitten om te scoren in de duurzame sector? Onze scouts Bert-Jan en Derek geven jou de juiste voorzet. De afgelopen jaren hebben zij al veel werknemers aan een mooie baan in de duurzame sector geholpen.  

Bel, app of mail hen dus zeker als je interesse hebt in een baan als zonnepanelenmonteur of isolatiemonteur! 

Bert-Jan | bertjan@flox.nl | 06-24860096
Derek | derek@flox.nl | 06-11627287 

Andere blogs:

Deze werkstress symptomen moet je serieus nemen! Werkstress is een groeiend probleem in onze samenleving. De druk om te presteren, de lange werkuren en de balans tussen werk en privé kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van stress....