Carrièreswitch: van supermarkt naar timmerwerkplaats

Velen dromen ervan, maar weinig durven het: een carrièreswitch maken. Michiel Elsing (48) speelde al langer met het idee om een carrièreswitch te maken. Een burn-out hielp hem over de drempel.  

Michiel: Na de havo wilde ik leraar worden. Dat werd niks. Ik stopte met mijn opleiding en kwam via familie bij een timmerfabriek terecht. Ik timmerde al regelmatig met mijn vader en vond het leuk werk. In die timmerfabriek leerde ik veel. Helaas ging het bedrijf over de kop. Ik had net een huis gekocht en ben gaan verbouwen. Alles eruit, helemaal zelf, een half jaar lang, zes dagen in de week.  

Brood op de plank  

Toen was dat huis klaar. En er moest brood op de plank komen. In de bouw was geen baan te vinden in die tijd. Dus ging ik tijdelijk bij de Aldi werken. Dat werd 20 jaar. In het begin was het heel leuk. Ik groeide door naar vervangend filiaalleider. Door de jaren heen was er steeds minder personeel en steeds meer werk om te doen.  

Burn-out 

De werkdruk was hoog en het brak me op. Ik kreeg een burn-out. ‘Wil ik zo doorgaan?’ vroeg ik mezelf af. Ik speelde al langer met het idee om wat anders te gaan doen. De burn-out hielp me over de drempel. Ik zette mijn gegevens op Indeed.  

Ook Ramon maakte een carrièreswitch: van kok naar kantoor. Lees zijn inspirerende verhaal.  

Woningen bouwen 

En toen werd ik benaderd door Timon van Flox. Ik kon aan de slag bij Solidhome. Daar bouw ik nu mee aan prefab woningen. Ik doe vanalles. Vandaag heb ik voor het eerst een badkamer geplaatst.  

Wat is er zo mooi aan je werk? 

Ik heb eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt. Het is de beste stap die ik ooit gezet heb. Ik kan lekker met mijn handen werken en heb regelmaat. Ik heb er zoveel rust voor teruggekregen. Ik kan nu elke avond normaal met mijn gezin eten.  

Wil jij je ook omscholen en een carrièreswitch maken? Lees onze tips voor als je je wilt omscholen!

Heb je tips voor anderen die een carrièreswitch overwegen? 

Wacht niet te lang. Als je steeds nadenkt over een switch, reken dan uit of het haalbaar is en ga ervoor. En maak de keuze niet alleen. Ik heb er veel aan gehad om er met mijn vrouw over te praten. 

Wil jij ook veranderen van baan en een carrièreswitch maken?  Bekijk onze banen van de toekomst

Andere blogs:

Deze werkstress symptomen moet je serieus nemen! Werkstress is een groeiend probleem in onze samenleving. De druk om te presteren, de lange werkuren en de balans tussen werk en privé kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van stress....