Een carrièreswitch: van monteur naar ICT

Een carrièreswitch van monteur naar de ICT maken, Ringo deed het. In aflevering 1 van de 5 tot 9 serie gaan we met hem mee naar zijn nieuwe ICT werkplek en vertelt Ringo zijn verhaal.

Vraag een kind wat hij wil worden en de kans is groot dat hij het beroep noemt wat zijn vader uitoefent. Papa is leraar, het kind wil ook voor de klas. Papa werkt als politieman, het kind wil ook boeven vangen. Voor Ringo gold langere tijd hetzelfde: papa werkt in de installatietechniek, Ringo zou ook installatiemonteur worden. Tot hij ouder werd en zijn eigen keuze wilde gaan maken…

In 2016 zocht Ringo nieuw werk, zodoende stapte hij bij Flox binnen. Hij zocht werk in de installatietechniek. Op die manier ging hij in de voetsporen van zijn vader treden. Zijn vader is als zelfstandig ondernemer actief in de installatietechniek en dat was het voorbestemde vak dat Ringo zou gaan leren. Het doel op lange termijn? Het bedrijf van zijn vader overnemen.

Ruim 3 jaar werkte Ringo via Flox in de installatietechniek, maar na verloop van tijd kwamen de vragen. Hoe leuk vind ik dit nu echt? Is dit wel het beroep dat ik mijn leven lang wil uitoefenen? Is dit wat ik wil? De motivatie werd steeds minder en Ringo begon zich te oriënteren op een andere baan.

Zijn oog viel op de ICT. Hij heeft hier altijd al een bepaalde affiniteit mee gehad. Zo hielp hij in zijn vrije tijd vrienden, familie en kennissen met ICT-klusjes. Toch was het nog steeds nieuw voor hem. Zodoende kwam Ringo via Flox bij RoutIT terecht. Zij waren op zoek naar potentiële ICT werknemers zoals Ringo. Zodoende maakte Ringo de stap naar de ICT wereld.

Een carrièreswitch is vaak niet iets wat je zomaar doet. In dit geval wellicht nog iets spannender. Ringo en zijn vader hadden altijd hetzelfde plan en doel voor ogen. Ringo neemt het bedrijf van zijn vader over. Dat bleek niet zo vanzelfsprekend.

In de video vertelt Ringo zijn verhaal en hoe hij de carrièreswitch heeft ervaren.

Flox Ringo Still 6

Andere blogs:

Werken als monteur

Flox magazine 2022-2023

Nu live: de Flox fanshop

Wat doet een administratief medewerker?

Banen van de toekomst: zonnepanelenmonteurs en isolatiemonteurs gezocht

Hoe word ik een allround timmerman