Een timmerman met ambitie

Timmerman Flox

Als timmerman aan de slag gaan en dan doorontwikkelen naar uitvoerder, dat is wat Ferhat wilde.

Eind augustus 2018 kwam Ferhat voor een kennismaking bij Flox op kantoor. De meeste mensen genoten nog van hun zomervakantie maar Ferhat was hard bezig met het zoeken naar een werkplek.

Zijn verhaal was duidelijk: jong als Ferhat was wilde hij aan de slag als timmerman en binnen 5 jaar uitvoerder worden. Het enige wat nog ontbrak, was een werkgever die in hem geloofde en die kans wilde geven.

Het verhaal van Ferhat is bijzonder. Ferhat had bijna zijn opleiding afgerond en wilde nu aan de slag gaan. Naast het werk is voetballen echt z’n ding. Wat opviel tijdens de (intake) gesprekken met Ferhat waren zijn ambities en verantwoordelijkheidsgevoel. Hij uitte verantwoordelijkheid voor zijn familie.

In aflevering 2 van 5 tot 9 zien we wat hem motiveert en waarom hij bij Bouwbedrijf Kreeft werkt.

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder. Ferhat zit nog steeds bij de zelfde werkgever en hij heeft het goed voor elkaar. Uitvoerder is hij nog niet maar hij heeft zijn strepen verdiend op de bouw. Als we met Ferhat terugblikken op de afgelopen periode is hij eerlijk. Het was niet altijd makkelijk maar hij heeft de hoge eisen die hij aan zichzelf stelde grotendeels waar kunnen maken

En Ferhat anno nu? Nog steeds verantwoordelijk als hij is, maar hij is nog wekelijks op het voetbalveld te vinden en hij doet nog graag een biertje met vrienden.

Je werk kan je niet losmaken van je privé. Dankzij een werkgever die ook oog had voor Ferhat zijn privé situatie, werkt hij met extra motivatie op de bouw. We wensen Ferhat het allerbeste toe. Hopelijk denkt hij als hij uitvoerder is nog vaak terug aan die nazomerdag in 2018 toen hij bij Flox op bezoek kwam.

Wil jij ook aan de slag in de bouw? Check dan onze vacatures. We zijn altijd op zoek naar aanpakkers!

Flox Ferhat Still 6

Andere blogs:

Soms loop je per toeval tegen je droomvacature aan, maar zeker niet altijd! Wil je graag een baan zoeken, bijvoorbeeld omdat je net de arbeidsmarkt opgaat, of omdat je niet meer tevreden bent bij je huidige werkgever? Er zijn een tal manieren om een nieuwe baan te vinden, als je maar weet waar en hoe je moet zoeken. Doe je voordeel met de baan zoeken tips in dit artikel en zet de eerste stap naar je nieuwe droombaan....
De minimumlonen in Nederland zijn misschien wel een van de meest besproken onderwerpen in ons politieke land. Vooral omdat de inflatie ons de afgelopen tijd niet in de koude kleren is gaan zitten. En het moet wel betaalbaar blijven! Benieuwd naar het minimumloon 2024?...