#faq

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze werkwijze of onze diensten? Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop. 

Werknemers

Onderaan onze vacatures staan een e-mailadres en telefoonnummer van de persoon waarbij je kunt solliciteren. Natuurlijk mag je ook bellen naar 0318-255300 of mailen naar info@flox.nl 

Je kunt je uren doorgeven in HelloFlex. In dit filmpje zie je stap voor stap hoe je je uren invult. 

Je gebruikersnaam is het emailadres dat bij Flox bekend is. Ben je je wachtwoord kwijt? Bel dan naar Flox via 0318 255 300. We sturen je per sms een nieuw wachtwoord.  

Je mag zelf kiezen of je je loon elke week of eens in de vier weken uitbetaald wilt krijgen. Je ontvangt je loon uiterlijk de donderdagmiddag na de gewerkte week of na de gewerkte vier weken. Je krijgt elke week een loonstrookje van Flox.  

Je ontvangt je loonstrook elke week per e-mail. Wil je graag ook een overzicht van je loonstroken in HelloFlex? Laat het ons even weten, dan regelen we dit voor je.  

Als je ziek bent, ben je verplicht om je persoonlijk, voor het begin van de werkdag (maar uiterlijk voor 9.00 uur) ziek te melden. Je doet deze ziekmelding bij het bedrijf waar je die dag zou werken én bij Flox via 0318-255300. Als je tijdens het werk ziek wordt en niet meer kunt werken dan meld je dit bij Flox en bij de directe leidinggevende van het bedrijf waar je werkt. 

Als je vrije uren wilt opnemen, overleg je dit met je opdrachtgever. Je hoeft geen vrij te vragen bij Flox, maar moet wel in de gaten houden of je nog vrije uren hebt om op te nemen. Het aantal uur dat je nog op kunt nemen, staat onderaan je loonstrook.  

Elke week spaar je vakantiegeld bij je werkgever. Dit bedrag wordt één keer per jaar uitbetaald, in de maand mei (week 21). Onderaan je loonstrookje zie je hoeveel vakantiegeld je elke week spaart en hoeveel je totaal hebt opgebouwd.  

Als je pensioen opbouwt, betalen de werkgever en jij daar allebei een deel van. Het deel van de pensioenpremie dat jij betaalt, staat op je loonstrookje. Dit bedrag wordt van je brutoloon afgetrokken.  

Wil je weten hoeveel pensioen je al opgebouwd hebt? In het pensioenregister zie je hoeveel pensioen je al hebt opgebouwd, ook bij eerdere werkgevers. Om in te loggen in het pensioenregister heb je je DigiD nodig.  

De volgende feestdagen zijn betaalde feestdagen:

 • Nieuwjaarsdag
 • 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag (als het een lustrumjaar is)
 • Hemelvaartsdag
 • 2e Pinksterdag
 • 1e Kerstdag
 • 2e Kerstdag

Voor al deze dagen geldt dat je ze doorbetaald krijgt als ze op een dag vallen die je normaalgesproken werkt. 

Werkgevers

Voor een werkgever heeft het verschillende voordelen om personeel te werven via een uitzendbureau. Ten eerste bespaart het de ondernemer veel tijd omdat het uitzendbureau de zoektocht naar personeel op zich neemt. Daarnaast loopt de ondernemer minder risico. Uitzendkrachten zijn namelijk per dag opzegbaar en de werkgever betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren. Bij ziekte komt de loondoorbetaling op rekening van het uitzendbureau. Tot slot hoeft de ondernemer zich geen zorgen te maken over administratieve rompslomp. De administratie wordt door het uitzendbureau gedaan.  

Voor het inhuren van een uitzendkracht betaal je 1,5 tot 2,5 keer het bruto uurloon. In dat tarief zijn de werkgeverslasten van de uitzendkracht verwerkt. Je betaalt dus verder geen vakantiegeld, loon bij ziekte en werkgeverspremies. 

Nee, een uitzendkracht staat op de loonlijst bij het uitzendbureau en wordt ingehuurd door jou als werkgever. Ook als je personeel inleent via detachering, staat dit personeel op de loonlijst van het uitzendbureau. Als Flox alleen de werving en selectie doet voor jouw organisatie, neem je het personeel wel zelf in dienst.  

Bij ziekte van een uitzendkracht moet het loon doorbetaald worden. Degene die normaal ook het loon van de uitzendkracht betaalt, betaalt het ook bij ziekte. Een uitzendkracht staat op de loonlijst bij het uitzendbureau. Het uitzendbureau betaalt dan ook het loon door bij ziekte. Jij als werkgever betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren van de uitzendkracht. 

Je betaalt per week voor een uitzendkracht. Je ontvangt de factuur in de week na de gewerkte week. Op de factuur zit een betalingstermijn van twee weken.  

Flox biedt verschillende diensten om het beste personeel voor jouw organisatie te vinden: uitzenden, detacheren en werving & selectie.  

Uitzenden  

Als je een uitzendkracht inhuurt, kun je per dag op- en afschalen. Flox regelt alle  administratieve zaken en je betaalt per uur dat de uitzendkracht voor jou werkt. Hier lees je alles over uitzenden. Alles wat je moet weten over uitzenden lees je hier. 

Detacheren  

Bij detachering heeft de werknemer zowel met Flox als met jou als werkgever een formele  arbeidsrelatie. Er wordt vaak een minimaal aantal uur per week afgesproken en de  einddatum wordt in de overeenkomst bepaald. Lees hier alles wat je moet weten over detacheren.  

Werving en selectie  

Als je kiest voor werving & selectie, zoekt Flox op basis van een DISC®  persoonlijkheidsanalyse de perfecte kandidaat voor jouw organisatie. Als zowel de kandidaat als  werkgever tevreden zijn, betaalt de werkgever een vooraf afgesproken fee aan Flox. De  werknemer komt vervolgens in dienst bij de werkgever. Lees hier alles over werving & selectie. 

Zzp

Als zzp’er dien je volledig zelfstandig te zijn en verzorg je zelf gereedschap, kleding en een auto. Daarnaast dien je in bezit te zijn van de volgende documenten:

 • Een KvK-uittreksel van je onderneming
 • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs
 • Een geldig bankrekeningnummer
 • Indien van toepassing een geldig VCA en andere vakgerichte certificaten

Via Flox heb je als zelfstandige de mogelijkheid om aan diverse projecten en opdrachten te werken. 

Flox betaalt altijd binnen een termijn van 14 dagen. 

Flox bemiddelt voornamelijk technische zzp’ers en zzp’ers uit de bouw. Wil je in een andere branche aan de slag als zzp’er? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen!