Vrachtwagenchauffeur in hart en nieren

Er is bijna geen weg in Nederland die René nog niet gereden heeft. Hij werkt namelijk al 36 jaar als vrachtwagenchauffeur.

De loopbaan van René verliep de laatste jaren niet vlekkeloos. Nadat hij maar liefst 33 jaar voor dezelfde werkgever werkte, ging deze werkgever helaas failliet. René moest dus op zoek naar nieuw werk. Gelukkig voor René was de markt goed en had hij binnen no-time een nieuwe baan gevonden. Eind goed, al goed, zou je denken. Maar dat liep helaas anders. De wisselende werktijden en het nachtwerk werden René teveel en hij raakte bijna burn-out.

Gelukkig kwam René in contact met Flox. Samen met Flox besprak hij zijn wensen. Welk werk wilde hij het liefst doen en waar kreeg hij nou echt energie van? Eén ding was duidelijk: René zat nog steeds het allerliefst in de cabine van een vrachtwagen. Daarom hielp Flox René op weg naar een mooie baan als vrachtwagenchauffeur bij AG Transport. René: ‘Ik heb lekker regelmaat, dat vind ik zo belangrijk. Op vrijdagavond heb ik gewoon weekend. En de collega’s zijn leuk. Ik heb het gewoon goed naar mijn zin!’

Inmiddels werkt René al drie jaar met veel plezier bij AG Transport via Flox. En zoals we in aflevering 1 al zagen, gaat een beroep vaak over van vader op zoon. Bij Ringo liep dit even anders, maar bij René niet. Zijn zoon Jarno koos er namelijk voor om ook de logistiek in te gaan. Via Flox regelde René een mooie werkplek voor zijn zoon op een kraakperswagen.

Om René te verrassen wordt hij in zijn eigen vrachtwagen naar de dartavond gebracht. Een echte verrassing is het eigenlijk niet want René herkent het geluid van zijn eigen wagen voor de deur uit duizenden! Alsnog is het bijzonder om eens als bijrijder in de vrachtwagen te zitten in plaats van als chauffeur.

René en Jarno zijn de juiste weg ingeslagen wat hun carrière betreft. Hoe zit dat bij jou? Ben jij toe aan nieuw werk dat past als een jas? We helpen je graag! Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden voor jou.

Andere blogs:

Werken als monteur

Flox magazine 2022-2023

Nu live: de Flox fanshop

Wat doet een administratief medewerker?

Banen van de toekomst: zonnepanelenmonteurs en isolatiemonteurs gezocht

Hoe word ik een allround timmerman