Waar beginnen bij het zoeken naar een baan?

Waar beginnen bij het zoeken naar een baan?

Soms loop je per toeval tegen je droomvacature aan, maar zeker niet altijd! Wil je graag een baan zoeken, bijvoorbeeld omdat je net de arbeidsmarkt opgaat, of omdat je niet meer tevreden bent bij je huidige werkgever? Er zijn een tal manieren om een nieuwe baan te vinden, als je maar weet waar en hoe je moet zoeken. Doe je voordeel met de baan zoeken tips in dit artikel en zet de eerste stap naar je nieuwe droombaan.

Hoe banen zoeken? Tips!

Er zijn tal van manieren om vacatures te vinden. We zetten ze hieronder overzichtelijk op een rijtje. Snuffel er eens doorheen en kijk welke manier je aanspreekt. Zorg uiteraard ook dat je CV in orde is en kies bij een sollicitatie voor een krachtige motivatiebrief.

  • Via een uitzendbureau: deze bieden een overzicht van een tal aan vacatures, en kunnen je ook helpen met het vinden van een baan die goed bij je past. Zowel qua functie als op het gebied van aantal uren, zoals voltijd of deeltijd werken.
  • Online vacaturesites: op dergelijke sites staan tal van vacatures verzameld, en selecteer je de eisen en wensen waaraan je nieuwe baan moet voldoen. Er zijn ook niche vacaturesites voor specifieke industrieën en beroepen.
  • Sociale media: bedrijven delen vacatures vaak op social media, en o.a. LinkedIn heeft een eigen jobboard waar je een overzicht van vacatures in je vakgebied vindt.
  • Bedrijfswebsites: vacatures zijn normaal ook op de eigen bedrijfswebsites terug te vinden. Heb je dus een specifiek bedrijf op het oog, dan kan je beter direct bij het bedrijf in kwestie op de website kijken. Je kunt ook bellen of een open sollicitatie sturen.
  • Netwerken: persoonlijke en professionele contacten zijn vaak een goede bron voor baankansen. Ook bijeenkomsten en events kunnen iets opleveren.
  • Loopbaancentra en banenbeurzen: als je net klaar bent met je studie dan kun je soms terecht bij het loopbaancentrum van je opleiding.
  • Kranten en vakbladen: vroeger was dit dé manier om een nieuwe baan te zoeken. Tegenwoordig wat minder, maar je kunt altijd een kijkje nemen.

 

Waar beginnen bij het zoeken naar een baan?

Nieuwe baan zoeken via uitzendbureau

Veel mensen die (nog) niet precies weten wat ze willen of geen zin hebben om veel tijd kwijt te zijn aan banen zoeken, die kiezen voor een uitzendbureau. Het heeft meerdere voordelen. Zo zie je razendsnel welke vacatures beschikbaar zijn. Het wervingsproces zit dan vaak net wat makkelijk in elkaar dan dat je het allemaal op eigen houtje moet doen. Bovendien kan een uitzendbureau je ook helpen als je nog niet goed weet wat je precies wilt.

Sommige werkgevers kiezen bovendien bewust voor werknemers via een uitzendbureau, omdat zij hierbij een vast tarief per werknemer betalen, zonder zich zorgen te maken over extra kosten bij ziekte en de registratie daarvan.

TIP: Zoek je een baan in Midden-Nederland? Bekijk hier de vacatures van Flox.

Baan zoeken zonder diploma

Geen diploma en wil je een baan zoeken? Hopelijk maak je je geen zorgen, want wat ons betreft is dat nergens voor nodig! Wees eerlijk en laat je enthousiasme zien aan je potentiële werkgever, wie weet sleep je die baan wel in de wacht!

Ook als je een baan zoekt zonder diploma kun je bij ons terecht. Bij Flox bieden we tal van mogelijkheden aan iedereen die geen diploma heeft, of geen diploma heeft in het betreffende vakgebied. Er is zelfs budget beschikbaar voor omscholing.

Ik zoek een nieuwe baan

Omscholen en een droombaan vinden!

Omscholen doe je natuurlijk niet zomaar, want er komt heel wat bij kijken. Je wilt je vaste lasten nog steeds kunnen betalen, zoekt ergens ook zekerheid, dus hoe zit dat?  Je kan bijvoorbeeld via ons een baan zoeken waarbij je werken en leren kunt combineren. Je leest hier meer over omscholen.

Op zoek naar een nieuwe baan? Ontdek Flox!

Flox is een club in Veenendaal, die je graag helpt bij het vinden van je droombaan in Midden-Nederland. We hebben een overzicht van de leukste banen in diverse sectoren, zoals vacatures in de bouw, techniek en kantoor. Zelfs als zzp’er kun je bij ons terecht voor het vinden van opdrachten en ook voor vakantiewerk zit je bij ons goed.

Neem zelf eens een kijkje bij de vacatures of neem contact met ons op als je wel wat persoonlijke hulp kunt gebruiken bij je zoektocht. Word jij teamlid in de club van Flox? Check nu de vacatures en vind je nieuwe baan!

Andere blogs:

Meer salaris ontvangen komt natuurlijk altijd van pas! Maar het vragen erom, dat is een ander verhaal. Veel mensen ervaren het salarisonderhandeling gesprek als een vervelende taak. Gelukkig zijn er wel een aantal tips en adviezen die je kunt volgen, zodat het allemaal net wat makkelijker en soepeler gaat. Sleep jij die extra euro’s in the pocket? Doe je voordeel met deze 7 tips voor het salarisonderhandeling gesprek!...