Waarom een zzp’er inhuren? 5 voordelen

zzp'er inhuren waarom 5 redenen

Een zzp’er inhuren: waarom zou je dat doen? Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal zzp’ers in Nederland groeit. Steeds meer werkgevers overwegen zzp’ers in te huren. In dit artikel verkennen we de voordelen van het inhuren van een zzp’er en waarom dit een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die flexibiliteit en specialistische vaardigheden nodig hebben.  

1. Zzp’er inhuren: flexibiliteit 

Waarom zou een werkgever een zzp’er inhuren? Een van de belangrijkste redenen is de flexibiliteit die een zzp’er biedt. Bij het in dienst nemen van personeel moet je een werknemer een contract van minimaal zes maanden geven. Bij een zzp’er is dit niet zo. Je kunt een overeenkomst aangaan voor een kortere periode of tot een bepaald project is afgerond. Na deze periode of na het project, heb je geen verplichtingen meer naar elkaar.  

Veel zzp’ers zijn gewend om kortlopende projecten te doen en plannen niet ver vooruit. Het voordeel hiervan is dat ze vaak op korte termijn inzetbaar zijn. Ideaal voor onverwachte piekmomenten of problemen in jouw onderneming!  

2. Kosten besparen door een zzp’er in te huren  

Een zzp’er inhuren kan ook qua kosten interessant zijn voor een werkgever. Omdat zzp’ers verantwoordelijk zijn voor hun eigen sociale premies en verzekeringen, hoeven werkgevers deze kosten niet te dragen. Bovendien betalen werkgevers zzp’ers meestal op basis van het geleverde werk, waardoor er geen doorbetaling bij ziekte of vakantie nodig is. Dit kan fikse besparingen opleveren in vergelijking met het aannemen van vaste werknemers. 

Ook je overheadkosten zijn bij het inhuren van een zzp’er lager dan bij het in dienst nemen van personeel. Dit komt doordat een zzp’er zelf verantwoordelijk is voor het regelen van gereedschappen, indien nodig een werkplek en andere materialen die er nodig zijn om het werk te kunnen doen. Vaak heeft een zzp’er geïnvesteerd in het benodigde gereedschap en materiaal dat hij nodig heeft. De werkgever hoeft die kosten dus niet te dragen.  

3. Specialistische kennis 

Een zzp’er werkt voor veel verschillende opdrachtgevers. Hij heeft dus een hoop gezien (en geleerd) van zijn vakgebied en die kennis neemt hij allemaal mee naar jouw bedrijf. Hoe anders is dit bij een werknemer die bij jou in dienst is. Deze werknemer krijgt te maken met meer diverse taken, waardoor hij minder snel een expert wordt op één gebied.  

Een zzp’er inhuren betekent dus specialistische kennis in huis halen. Hiermee is de klus snel én goed geklaard!  

4. Verhoogde productiviteit  

Een zzp’er heeft de vrijheid zijn eigen planning en werktijden te bepalen. Dit stelt hem in staat om zijn werk op een flexibele manier in te richten. Een zzp’er kan zich volledig richten op de taken die hem zijn toegewezen zonder zich bezig te hoeven houden met interne vergaderingen, administratieve taken of andere afleidende factoren die vaak voorkomen in een werkomgeving met vaste werknemers. Zzp’ers zijn vaak ook flexibeler in het werken buiten reguliere werktijden, zoals ‘s avonds of in het weekend. In het geval van een dringend project of een strakke deadline, is het dus zeker interessant om een zzp’er in te huren.  

Daarnaast heeft een zzp’er vaak een sterke motivatie om kwalitatief uitstekend werk af te leveren. Hij is namelijk afhankelijk van zijn reputatie en de kwaliteit van zijn werk om nieuwe opdrachten te krijgen en klanten te behouden. Dit motiveert om zich volledig in te zetten voor een goed resultaat, een hoge kwaliteit en het tijdig afronden van een klus.  

5. Focus op kernactiviteiten dankzij het inhuren van een zzp’er

Wanneer je als werkgever kiest voor een zzp’er inhuren om bepaalde taken of een project uit te voeren, kun je jezelf richten op andere zaken, zoals kernactiviteiten van jouw bedrijf. Denk aan het ontwikkelen van een nieuw product of dienst, het verbeteren van bedrijfsprocessen of het onderhouden van belangrijke klantrelaties. Door niet-kernactiviteiten uit te besteden, kan je je energie stoppen in het creëren van waarde voor het bedrijf. Een win-winsituatie!  

Een zzp’er inhuren voor een klus waar je zelf het personeel niet voor hebt, is dus al met al geen slecht idee! Zoek jij een zzp’er in de bouw, techniek of voor een opdracht op kantoor? Laat het ons weten! Flox koppelt zzp’ers aan werkgevers. Scheelt jou weer zoeken!  

Andere blogs:

Deze werkstress symptomen moet je serieus nemen! Werkstress is een groeiend probleem in onze samenleving. De druk om te presteren, de lange werkuren en de balans tussen werk en privé kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van stress....