Waarom secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn  

secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk flox veenendaal

Secundaire arbeidsvoorwaarden spelen een cruciale rol bij het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers. Hier zijn 7 redenen waarom ze zo belangrijk zijn.  

1. Competitie in de arbeidsmarkt  

Goed personeel aantrekken is in de huidige arbeidsmarkt geen eenvoudige taak. Maar liefst drie kwart van de ondernemers ervaart een personeelstekort. Het aanbieden van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden maakt je als werkgever competitiever op de arbeidsmarkt. Het trekt gekwalificeerde kandidaten aan én zorgt ervoor dat huidige werknemers tevreden blijven.  

2. Werknemersbehoud  

Dat brengt ons gelijk bij de tweede reden waarom secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk zijn. Wanneer werknemers voelen dat ze gewaardeerd worden en dat hun werkgever om hun welzijn geeft, zijn ze eerder geneigd om bij het bedrijf te blijven werken. Dit vermindert de kosten en moeite die gepaard gaan met het aantrekken en inwerken van nieuwe medewerkers.  

3. Werknemerstevredenheid  

Secundaire arbeidsvoorwaarden dragen bij aan de algemene tevredenheid van werknemers. Gelukkige werknemers zijn over het algemeen productiever en positiever betrokken bij hun werk.  

4. Gezondheid en welzijn  

Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals wellnessprogramma’s en een vergoeding voor de ziektekostenverzekering dragen bij aan de gezondheid en het welzijn van werknemers. Gezonde werknemers zijn over het algemeen energieker en minder vaak ziek, wat de productiviteit bevordert.  

5. Werk- privébalans 

Secundaire arbeidsvoorwaarden die gericht zijn op een goede balans tussen werk en privéleven, zoals flexibele werktijden en verlofregelingen, helpen werknemers om stress te verminderen en hun persoonlijke leven in evenwicht te houden. Dit zie je terug op de werkvloer. Werknemers zitten goed in hun vel en kunnen beter gefocust werken.  

6. Professionele ontwikkeling  

Opleidingsmogelijkheden en programma’s voor professionele ontwikkeling bieden werknemers de kans om hun vaardigheden te verbeteren en vooruitgang te boeken in hun carrière. Een belangrijke voorwaarde voor veel gedreven werknemers! Door hen te steunen in hun professionele ontwikkeling, hebben zij reden om zich voor langere tijd te verbinden aan jouw bedrijf. En het bedrijf plukt natuurlijk ook de vruchten van hun ontwikkeling!  

7. Bedrijfscultuur 

Een positieve bedrijfscultuur en een ondersteunende werkomgeving zorgen voor een aangename werkplek waar werknemers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen. Een dergelijke bedrijfscultuur kun je omschrijven, maar die voel je ook wanneer je over de drempel stapt. Het warme gevoel dat mensen hierbij krijgen, is onbetaalbaar.  

Secundaire arbeidsvoorwaarden: belangrijk bij elke baan 

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn dus een essentieel onderdeel van elke baan. Ze dragen bij aan de algehele tevredenheid, gezondheid en het welzijn van werknemers. Bij het overwegen van een nieuwe baan of het beoordelen van de huidige arbeidsvoorwaarden, kijken werknemers niet alleen naar het basissalaris, maar ook naar de extra voordelen die jij als werkgever biedt.  

Inspiratie  

Heb je inspiratie nodig wat betreft secundaire arbeidsvoorwaarden? Bij Flox staan we klaar om onze werknemers te ondersteunen en te zorgen voor een positieve en bevredigende werkervaring. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten onder andere: 

  • Opleidingsmogelijkheden. Een aantal van onze collega’s volgt naast hun werk een opleiding, die Flox (deels) financiert.  
  • Persoonlijke ontwikkeling. Elk jaar huren we een trainer in die een aantal trainingen voor onze werknemers verzorgt. Door deze trainingen leren onze werknemers zichzelf en elkaar beter kennen. Dit bevordert een fijne samenwerking en is waardevol voor de rest van hun loopbaan.  
  • Fietsplan. Via het fietsplan kopen werknemers van Flox voordelig een nieuwe fiets. Dat is mooi meegenomen!  
  • De gym op kantoor. Gratis naar de sportschool, zelfs onder werktijd of in de pauze met de gym op ons kantoor.  
  • Veel verlof. Elk jaar krijgen de Flox collega’s 32,5 vakantiedagen. Dit biedt de mogelijkheid tot een goede werk- privébalans.  
  • Vette teamuitjes. Zo gaan we elk jaar skiën in Oostenrijk, hebben we gekampeerd in Zeeland en zijn we met een zeilboot naar Terschelling gevaren. Tijdens deze uitjes zit de sfeer er goed in en bouwen we aan een fijn team.  

 

Meer inspiratie nodig voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden pagina! 

Andere blogs:

Meer salaris ontvangen komt natuurlijk altijd van pas! Maar het vragen erom, dat is een ander verhaal. Veel mensen ervaren het salarisonderhandeling gesprek als een vervelende taak. Gelukkig zijn er wel een aantal tips en adviezen die je kunt volgen, zodat het allemaal net wat makkelijker en soepeler gaat. Sleep jij die extra euro’s in the pocket? Doe je voordeel met deze 7 tips voor het salarisonderhandeling gesprek!...