Wat doet een administratief medewerker?

vrouw

Als administratief medewerker kun je aan de slag in veel verschillende bedrijven. Vrijwel elke business heeft wel een administratief medewerker nodig! Zo kun je gaan werken in de bouw, bij een advocatenkantoor, een marketingbureau, in het ziekenhuis of bij een autobedrijf. In welke branche wil jij aan de slag als administratief medewerker?

Taken van een administratief medewerker 

Er zijn veel verschillende taken die bij de baan van een administratief medewerker kunnen horen. Sommige bedrijven houden de functie breed, terwijl andere (vaak grote) bedrijven je liever een beperkt takenpakket geven. Daarnaast zijn er branche specifieke taken die tot je takenpakket kunnen horen. Onderstaande lijst is dus niet in steen gebeiteld, maar geeft je wel een beeld van wat de functie in kan houden!  

Het ontvangen van bezoekers 

Jij ontvangt elke bezoeker met een glimlach en een kop koffie. Als eerste persoon die een bezoeker ziet als hij binnenkomt, laat jij een belangrijke indruk achter!  

Agenda bijhouden 

Afspraken inplannen, verzetten, collega’s herinneren aan hun afspraken. Jij hebt alles onder controle en beheert de afspraken van je collega’s.

Telefoon en e-mail beantwoorden 

Je neemt de telefoon op en verbindt de beller door of beantwoordt zijn vraag. Ook alle inkomende e-mails behandel je. Dit doe je vlot en zorgvuldig, zodat er geen berichtje tussendoor glipt en de verzender tevreden is over zijn contact met het bedrijf.  

Offertes, facturen en contracten verwerken 

Bij een gemiddeld bedrijf komen er veel offertes, vacatures en contracten langs. Als administratief medewerker verwerk je deze netjes en documenteer je ze op de juiste plaats.  

Post verwerken  

De meeste communicatie gaat online, maar ook offline wordt er gecommuniceerd. Het verzendklaar maken, frankeren en verzenden van uitgaande post is een van je taken. De binnenkomende post sorteer je en breng je bij de juiste personen.  

Administratie bijhouden  

En tot slot een taak die je verwacht: de administratie bijhouden. Een brede taak. Of het nu om klantgegevens, financiële dossiers, prijsafspraken of iets anders gaat, jij houdt de administratie netjes op orde.  

Administratief medewerker vacatures

Eigenschappen 

Lijkt dit werk jou interessant en ben je benieuwd of deze baan bij jou past? Een goede administratief medewerker heeft de volgende eigenschappen: 

  • Je werkt gestructureerd en houdt overzicht.  
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig.  
  • Je kunt zelfstandig werken. 
  • Je bent stressbestendig en kunt goed reageren in onverwachte situaties.  

Daarnaast is het handig als je goed overweg kunt met een computer. Dit valt natuurlijk te leren! Daarover gesproken, welke opleiding heb je nodig om een administratief medewerker te worden? 

Opleiding administratief medewerker 

Er zijn diverse cursussen en opleidingen die je kunt volgen om administratief medewerker te worden. Denk aan een mbo-opleiding financieel administratief medewerker, of een cursus administratie basis. Zoek hier een opleiding of cursus voor administratief medewerker bij jou in de buurt 

Fulltime of parttime werken 

Wil jij fulltime of parttime werken? Bijna elk bedrijf heeft wel een of meerdere administratief medewerkers in dienst. Deze functie van kan zowel fulltime als parttime uitgevoerd worden. In veel gevallen is het ook mogelijk dat twee parttime medewerkers samen de functie vervullen. Bespreek dus vooral je wensen met je (potentiële) werkgever!  

Wat ga ik verdienen? 

Niet onbelangrijk als je een beroep kiest: wat verdien je als administratief medewerker? Volgens loonwijzer.nl krijgt een startende administratief medewerker meestal tussen de € 1.636 en € 2.560 bruto per maand. Na 5 jaar werkervaring is dit salaris gestegen naar € 2.097 tot € 3.177 bruto per maand.  

Vacatures 

Ben jij enthousiast geworden over het werk van een administratief medewerker? Via Flox vind je de mooiste banen in de buurt van Veenendaal. Bekijk hier onze vacatures. 

Andere blogs:

Deze werkstress symptomen moet je serieus nemen! Werkstress is een groeiend probleem in onze samenleving. De druk om te presteren, de lange werkuren en de balans tussen werk en privé kunnen allemaal bijdragen aan een gevoel van stress....