Samen maken we het
Werken in de techniek!

Vacatures zonnepanelenmonteur

Als zonnepanelenmonteur help jij iedere dag op grote hoogtes Nederland duurzamer te maken. Omdat de de vraag en aanbod van de duurzame sector elke jaar weer stijgt is er veel vraag naar zonnepanelenmonteurs. Daarom bieden veel bedrijven opleiding en ontwikkelingstrajecten aan voor iedereen die graag in deze branche aan de slag wil. Je kans op werk is 100%.

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer op een van onze zonnepanelenmonteur vacatures!

mannen met zonnepanelen op dak

Wat doe je als zonnepanelenmonteur?

Als zonnepanelenmonteur installeer je zonnepanelen. De grootte van de projecten ligt aan het bedrijf waar je werkt. Zo installeer je bij particulieren vaak niet meer dan 6 – 12 panelen. Projecten bij bedrijven die voor zakelijke klanten werken bijvoorbeeld in de agrarische sector kunnen een stuk groter zijn. Bij grotere projecten kan het zijn dat je meer dan 2000 zonnepanelen plaatst.

Je werkzaamheden kunnen verschillen per bedrijf en zijn ook afhankelijk van je ervaring. Wanneer je al wat meer ervaring als zonnepanelenmonteur hebt kun je naast het installeren van de panelen ze ook aansluiten. Wanneer je dit goed kunt is het vaak mogelijk om door te groeien tot projectleider of onderhoudsmonteur. Dan ben je vaak zelfstandig op weg om bestaande installaties van onderhoud te voorzien of storingen op te lossen. 

STUDIO STERKENBURG FLOX van MAANEN klein 1

Wat verdient een zonnepanelenmonteur?

Het gemiddelde startsalaris voor een zonnepanelenmonteur is €2400 in 2022. Let op: dit is het gemiddelde, vanwege de hoge vraag naar zonnepanelenmonteurs kan het salaris een stuk hoger uitvallen. Dit is dan ook een voordeel van het starten in deze branche. Ook zonder ervaring kun je snel aan de slag en kun je flinke stappen maken in het salaris. Op die manier kun je doorgroeien naar een salaris tot €3.300 (afhankelijk van ervaring en bedrijf).

Welke opleiding heb je nodig om zonnepanelenmonteur te worden?

Om zonnepanelenmonteur te worden heb je geen opleiding nodig. Je kunt wel steeds vaker trainingen volgen om de basis te leren. Je leert dan hoe je de zonnepanelen installeert, aansluit, onderhoudt en inspecteert. Echter is een training volgen niet verplicht. Veel bedrijven bieden een intern leerproject aan waarbij je hetzelfde leert in de praktijk.

man bij kast

Werken als zzp zonnepanelenmonteur

Wil jij aan de slag als zzp’er? Dat kan goed in de zonnepanelenbranche! Als zzp zonnepanelenmonteur heb je meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt. Je bepaalt zelf welke klussen je wel en niet aanneemt. Via het zzp platform van Flox kom je eenvoudig aan klussen. En wij zorgen ervoor dat je verdiende geld binnen twee weken op je rekening staat. Klaar om aan de slag te gaan? 

Actuele zonnepanelenmonteur vacatures

Zit jouw vacature er op dit moment niet tussen? Stuur ons een open sollicitatie! Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent! Stuur een open sollicitatie.

Ga aan de slag bij Flox!