Zzp’er inhuren: de voor- en nadelen

De voor- en nadelen inhuren zzp'er

Een zzp’er inhuren biedt diverse voordelen en brengt tegelijkertijd enkele uitdagingen met zich mee. Als werkgever is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de voor- en nadelen van deze flexibele arbeidskrachten. In dit artikel bespreken we beknopt de voordelen, zoals flexibiliteit en lagere kosten, maar ook de nadelen, zoals het ontbreken van een teamgevoel en belastingrisico’s. Het begrijpen van deze aspecten helpt je bij het nemen van de juiste beslissing bij het inhuren van een zzp’er. Overweeg jij een zzp’er in te huren en wil jij de juiste beslissing maken? Lees vooral verder!

Een zzp’er inhuren: de voordelen

Snel te vinden
Op dit moment is 16,5% van de werkenden Nederlanders een zzp’er. Deze grote hoeveelheid aan zzp’ers zorgt ervoor dat zzp’ers makkelijk te vinden zijn en opdrachten snel vervuld worden. Daarnaast is de kwaliteit van de zzp’er erg goed door de vele plekken waar de zzp’er komt. Hier vertellen we meer over in het kopje ‘Een frisse aanpak’.

Lagere kosten
Als werkgever is een van de voordelen van een zzp’er inhuren de kosten. Je betaalt geen loonbelasting, verzekeringen en vakantiegeld bij een zzp’er inhuren. Voor deze kosten is de zzp’er zelf verantwoordelijk. Daarnaast betaal je alleen de gewerkte uren, bij ziekte hoef je dus geen factuur te verwachten. En als laatst regelt een zzp’er ook zijn eigen werkbenodigdheden en vervoer. Dit kan erg veel schelen als je bijvoorbeeld in de bouw werkt en je geen bus met gereedschap hoeft aan te schaffen.

Voor- en nadelen inhuren zzp'er

Meer flexibiliteit
Bij het aannemen van werknemers moet je rekening houden met de wettelijke ketenregeling. Na een aantal contracten moet je een vast contract aanbieden, al komt je dit als werkgever niet altijd goed uit. In het geval van een zzp’er inhuren is er geen sprake van deze regeling en betaal je alleen per opdracht. Stel je hebt minder werk beschikbaar dan normaal, dan komt dit veel beter uit. Daarnaast kun je bij meer werk meer personeel inhuren. Dit zorgt voor een flexibele arbeidscyclus.

Een frisse aanpak
Wat kennis betreft heeft een zzp’er inhuren ook voordelen voor jouw bedrijf. Doordat een zzp’er meerdere opdrachtgevers heeft, komt hij op veel verschillende locaties. Hierdoor doet een zzp’er veel kennis op. Dit past hij weer toe op de werkzaamheden bij jouw bedrijf. Dit kan verfrissend zijn vergeleken met je eigen werknemers die deze ervaring niet hebben.

Geen administratie
Wanneer je een zzp’er inhuurt, hoef je je geen zorgen te maken over de administratie. Een zzp’er regelt dit namelijk zelf. Een zzp’er stuurt een factuur waardoor je geen loonadministratie hoeft bij te houden. Ook regelt de zzp’er zijn eigen pensioen en ziekteregelingen. Dit zorgt voor nog minder administratielasten en zo zijn de arbeidskosten makkelijk te calculeren.

Voor- en nadelen inhuren zzp'er

Nadelen van een zzp’er inhuren

Voordeel vaste werknemer
Een vaste werknemer werkt op vaste basis voor jouw bedrijf waardoor deze werknemer een band krijgt met je bedrijf. Als je goed voor de werknemer zorgt, zal hij het beste voor hebben met jouw bedrijf en zorgen voor mond-tot-mondreclame, successen behalen en investeren in sociale relaties van het bedrijf. Een zzp’er zal deze band niet voelen en deze voordelen niet met zich meebrengen.

Belastingrisico’s
Bij het inhuren van een zzp’er komen daar belastingrisico’s bij kijken. Er zijn verschillende regels over een zzp’er inhuren en hoe dit verwerkt moet worden. Wanneer het niet duidelijk is of de zzp’er ‘in opdracht’ of ‘in een dienstverband’ werkt, loop je het risico op schijnzelfstandigheid. Onduidelijkheid kan liggen aan zowel de werkgever als de zzp’er. Het gevolg hiervan is dat je als werkgever alsnog loonbelasting, premies en een boete moet betalen.

Geen teamgevoel
Als laatst is een zzp’er niet officieel onderdeel van je team. Een zzp’er is alleen geïnteresseerd in de opdracht die hem wordt aangeboden, niet in de groei van de werkgever zijn bedrijf. Daarnaast draagt een sterk teamgevoel vaak veel bij binnen een bedrijf, dit zorgt voor een goede sfeer en meer baat in de groei van een bedrijf. Een zzp’er zal niet bijdragen aan dit teamgevoel aangezien hij voor zichzelf werkt.

Conclusie: Voor- en nadelen inhuren zzp’er

Dit waren de meest belangrijke voor- en nadelen van het inhuren van een zzp’er. Bij Flox zijn wij van mening dat een zzp’er meer voordelen met zich meebrengt voor je bedrijf dan nadelen. Uiteindelijk ontkrachten de meeste voordelen meteen de nadelen. Een zzp’er zorgt voor minder kosten, een flexibele arbeidscyclus en minder administratie werk als werkgever. Genoeg redenen om een zzp’er te overwegen!

Ben jij een werkgever en enthousiast geworden over het inhuren van een zzp’er? Neem contact met ons op!

Ben jij een zzp’er en op zoek naar opdrachten? Neem dan contact met ons op via deze pagina.

Andere blogs:

Meer salaris ontvangen komt natuurlijk altijd van pas! Maar het vragen erom, dat is een ander verhaal. Veel mensen ervaren het salarisonderhandeling gesprek als een vervelende taak. Gelukkig zijn er wel een aantal tips en adviezen die je kunt volgen, zodat het allemaal net wat makkelijker en soepeler gaat. Sleep jij die extra euro’s in the pocket? Doe je voordeel met deze 7 tips voor het salarisonderhandeling gesprek!...