Samen maken we het
Werken in de bouw

Vacatures timmerman

Bekijk op deze pagina alle actuele vacatures voor timmerman in de omgeving Veenendaal!

Het zelf maken! Is dat je passie? Dan is het beroep timmerman iets voor jou! Als timmerman werk je vooral met je handen waarbij je gebouwen bouwt en repareert. Je kunt gaan werken binnen de nieuwbouw en utiliteit. Ook kun je renovatie timmerman worden.

Wil je timmerman worden? Op deze pagina lees jij wat een timmerman doet, verdient en wat je moet doen om timmerman te worden. 

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer op een van onze timmerman vacatures!

timmerman met helm en bril die lacht hijskraan op achtergrond

Wat is een timmerman?

Vroeger was een timmerman iemand die met hout werkt en dus timmert. Toen was een timmerman voornamelijk bezig met nieuwbouw, daken, deuren, meubels en afwerking. Een timmerman werd ook wel een ambachtsman genoemd. Tegenwoordig is het niet meer zo dat een timmerman alleen timmert. Met de komst van moderne machines zoals schroefmachines en tackers is dit deels vervangen. Het is wel zo dat een timmerman nog steeds veel met hout werkt.

Wat doet een timmerman?

Je werkzaamheden zijn deels afhankelijk van je specialisatie waarin je werkt (allround, renovatie etc.). Meestal begin je eerst met een goede voorbereiding van de klus. Je leest de bouwtekeningen en bouwplannen die horen bij het project. Daarna ga je aan de slag met het bewerken, meten, zagen en monteren van houten constructies. Ook installeer kozijnen, maakt een plafond of bouwt een nieuwe wand.

Wat verdient een timmerman?

Een timmerman verdient ongeveer tussen de €1700,- tot €3200,-. Let hierbij wel op dat salaris ligt aan een aantal factoren: ervaring, opleiding, leeftijd, specialiteit.Regio kan ook een rol spelen in het uiteindelijk salaris dat je krijgt. 

Bij Flox krijg je naast een uitstekend salaris ook ATV uitgekeerd. Dit is voor een timmerman €300 per maand. Actuele timmerman salarissen kun je hier zien.

Wat moet een timmerman kunnen?

Om timmerman te worden is het belangrijk dat je inzicht hebt. Dit betekent dat je snapt hoe je bepaalde constructies in elkaar zet. Ook werk je met verschillende machines en gereedschap. Het is belangrijk om deze te kennen en te weten hoe je dit gebruikt. Daarnaast werk je met verschillende bouwmaterialen, zoals hout. Ook daarbij is het belangrijk om te weten welke soorten hout er is en wanneer je welk hout gebruikt.

Voor een renovatie-timmerman is het belangrijk om secuur te zijn. Wanneer je gaat werken met oude panden is het belangrijk om te weten hoe deze in elkaar zitten. Bij een nieuwbouw-timmerman is het belangrijk dat je efficiënt werkt en dit zelfstandig kan doen.

Welke opleiding heb je nodig om timmerman te worden?

In principe heb je geen opleiding nodig, maar mocht je dit wel willen kun je starten met de opleiding timmerman. Dit is een BOL of BBL opleiding op het MBO niveau 2. De opleiding duurt 2 jaar. Wanneer je de opleiding hebt afgerond kun jij jezelf een echte timmerman noemen. Ook in omgeving Veenendaal zijn diverse timmerman opleidingen te vinden. Zo heeft het ROC A12 ook de opleiding allround timmerman

Werken als zzp timmerman

Wil jij werken als timmerman en eigen baas zijn? Misschien is het wat voor jou om te werken als zzp timmerman! Als zzp’er bepaal je zelf welke klussen je wel en niet aanneemt. Via het zzp platform van Flox vind je eenvoudig mooie klussen bij jou in de buurt. Wij zorgen ervoor dat het verdiende geld binnen 14 dagen op je rekening staat. Ideaal! 

Actuele timmerman vacatures

Zit jouw vacature er op dit moment niet tussen? Stuur ons een open sollicitatie! Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent! Stuur een open sollicitatie.

Ga aan de slag bij Flox!