Detachering

Detachering

Detachering noemen we ook wel het lenen van personeel van een derde partij. Gedetacheerd personeel staat op de loonlijst van Flox. Het risico op blessures is dus voor Flox. Detachering wordt meestal gedaan op basis van langdurige overeenkomsten. Naast dat Flox de formele werkgever van de werknemer is, bestaat er ook een formele arbeidsrelatie met de opdrachtgever. Er wordt vaak een minimaal aantal uur per week afgesproken en de einddatum wordt in de overeenkomst bepaald.

DSC02687
DSC02478

Detavast

Flox combineert regelmatig detacheren met werving en selectie, de zogenaamde detavast-constructie. Hierbij werven wij de juiste kandidaat voor jouw bedrijf. We bieden dezelfde voorwaarden aan de werknemer als jij zou doen. Het verschil is alleen dat de werknemer bij ons op contract staat en dat je als ondernemer een vast uurtarief betaalt. Ook spreken we een termijn af waarna je de werknemer overneemt op contract. Het voordeel hiervan is dat je minder risico loopt dan bij werving en selectie, omdat je alleen de daadwerkelijk gewerkte uren betaalt over de afgesproken termijn.  

De voordelen van detachering

  • Bij ziekte betaalt Flox het loon door, omdat Flox formeel de werkgever is.
  • Je hoeft niet zelf op zoek naar een kandidaat, deze wordt door Flox voorgesteld.
  • In het geval van ontslag is de ontslagvergoeding voor rekening van Flox.
DSC02581
DSC02682

Wanneer detachering?

Wanneer is het voor jou een goed keuze om voor detachering of de detavast-constructie te kiezen? Detacheren is ideaal voor ondernemers die personeel voor langere tijd nodig hebben, bijvoorbeeld in het geval van zwangerschapsverlof, langdurige ziekte of een speciaal projecten.