4 vooroordelen over werken via een uitzendbureau

vooroordelen uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau. Niet iedereen is hier enthousiast over. En dat begrijpen we best, gezien de aannames en vooroordelen die we horen over werken via een uitzendbureau. Maar, zoals je al ziet aan de titel van dit artikel, kloppen veel van deze vooroordelen en aannames niet! Nieuwsgierig? Lees gauw verder! 

Vooroordeel 1: Een uitzendbureau voegt geen waarde toe  

Hier gaan veel mensen gelijk de mist in. Een uitzendbureau voegt namelijk wel degelijk waarde toe voor jou als werknemer! Dit zie je als eerste bij het zoeken naar een baan. Waar jij weinig meer tot je beschikking hebt dan het internet en je ouders en vrienden die misschien met je meedenken, heeft een uitzendbureau een groot netwerk in de regio. Grote kans dat er ergens in dat netwerk een mooie baan voor jou te vinden is!  

Maar daarmee houdt de hulp van het uitzendbureau niet op. Ook als je een baan gevonden hebt, voegt het uitzendbureau nog waarde toe. Ze helpen je met de onderhandelingen over een mooi salaris. Flox doet daar nog een schepje bovenop. Loop je straks in je werk tegen dingen aan? Kun je niet zo goed door een deur met je collega? Of is het werk toch anders dan gedacht? Dan mag je ons altijd bellen. We helpen je graag!  

Vooroordeel 2: Een uitzendbureau betaalt slecht 

We weten natuurlijk niet precies wat andere uitzendbureaus betalen. Maar we weten wel welk salaris onze werknemers krijgen. En dat is altijd een eerlijk loon. Altijd. Wij zorgen ervoor dat je het minimumloon (soms) of meer (meestal) krijgt. Jouw werk wordt eerlijk beloond! Hierbij houden we ook rekening met je eventuele opleiding en ervaring.  

Als je via een uitzendbureau werkt, krijg je niet minder betaald dan personeel dat direct bij de werkgever in dienst is. De werkgever betaalt uiteraard voor de diensten van het uitzendbureau, maar dat staat los van jouw salaris.  

Vooroordeel 3: Een uitzendkracht hopt van tijdelijke baan naar tijdelijke baan  

Eerlijk is eerlijk, vaak is dit inderdaad het geval. Bij veel uitzendbureaus is het voor uitzendkrachten onmogelijk om een vaste baan te krijgen en iets stabiels op te bouwen. Bij Flox geloven we erin dat het goed is voor een mens om een stabiele werkplek te hebben. Daarom is het altijd onze intentie dat jij na je uitzendcontract bij de werkgever zelf op contract gaat. In de meeste gevallen gebeurt dit ook. Het overgrote deel van onze uitzendkrachten gaat uiteindelijk bij de werkgever op contract.  

Ontdek meer over Flox. 

Vooroordeel 4: Uitzendwerk is alleen voor laagopgeleid of ongeschoold personeel 

Uitzendwerk alleen voor laagopgeleid of ongeschoold personeel? Bij Flox houden we sowieso niet van deze termen. We geloven erin dat je gelukkiger bent met een baan die bij je past. Werk is een groot onderdeel van je leven en het is zonde als je dat met tegenzin doet. En of je daar nou eerst twee jaar voor naar school moet of dat je morgen gelijk aan de slag kunt, dat maakt ons niet uit. Flox is gespecialiseerd in banen in de bouw, techniek, logistiek en op kantoor. Genoeg keuze dus uit allerlei verschillende banen! 

Zoals je ziet valt het allemaal wel mee. Sterker nog, werken via een uitzendbureau heeft voordelen voor jou als werknemer! Heb jij al zin om aan de slag te gaan? Check hier onze vacatures. Wie weet hoor jij binnenkort ook bij de mooiste club van Veenendaal!  

Andere blogs:

Meer salaris ontvangen komt natuurlijk altijd van pas! Maar het vragen erom, dat is een ander verhaal. Veel mensen ervaren het salarisonderhandeling gesprek als een vervelende taak. Gelukkig zijn er wel een aantal tips en adviezen die je kunt volgen, zodat het allemaal net wat makkelijker en soepeler gaat. Sleep jij die extra euro’s in the pocket? Doe je voordeel met deze 7 tips voor het salarisonderhandeling gesprek!...