DISC-analyses als tool voor betere matches tussen werkgever en werknemer

Werven met DISC analyse

Het maken van de beste matches tussen werkgever en werknemer, dat is waar we bij Flox dagelijks mee bezig zijn. Nu Florence en Robbert van team Office hun DISC-certificering hebben behaald, kunnen ze zelf DISC-analyses bij kandidaten afnemen en interpreteren. Daarmee is er binnen Flox een volgende stap gezet in de manier waarop werkgever en werknemer gematcht kunnen worden. 

Wat is DISC?

Een DISC-analyse vul je in om meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en gedragsvoorkeuren. De analyse geeft je een persoonlijk DISC-profiel. Dit is een combinatie van de volgende vier terreinen: Daadkrachtig en Direct (rood), Interactief & Inspirerend (geel), Stabiel & Sociaal (groen) en Consciëntieus & Correct (blauw). De combinatie zegt veel over wat jouw voorkeursgedrag, het gedrag dat anderen van jou zien. Het kan je helpen om je sterke en je zwakke punten te identificeren en je leert hoe je je persoonlijke effectiviteit ermee kunt verhogen.

Wat houdt een DISC-certificering in?

Robbert: “nu we de DISC-cursus afgerond hebben, weten we hoe we de uitslag van een DISC-analyse kunnen interpreteren en uitleggen. Als een kandidaat de vragenlijst van de DISC-analyse ingevuld heeft dan bespreken wij de resultaten met hem of haar. Dit geeft ons veel inzicht in hoe de kandidaat is als persoon en hoe goed hij past bij de vacature van onze opdrachtgever. Dit is zowel voor de kandidaat als voor onze klant waardevolle informatie.” Het geeft daarbij de handvatten om net wat inhoudelijkere gesprekken te kunnen voeren vult Florence aan.

Persoonlijke- en teamontwikkeling

“Het helpt mij om mensen beter in te schatten en op die manier een betere recruiter te zijn.” gaat Robbert verder. Het brengt hem dus verder in zijn persoonlijke ontwikkeling, maar dat is nog niet alles: “Het mooie is dat we straks ook intern in de teams kunnen focussen op ontwikkeling en persoonlijke groei.” Het idee van Robbert en Florence is dan ook om deze test ook intern te gaan doen met elkaar. “De meerwaarde om deze test intern te gaan doen is dat je van elkaar weet waar ieders sterke punten, maar ook de kansen voor ontwikkeling liggen. We kunnen op deze manier steeds beter met elkaar leren samenwerken en effectief met elkaar communiceren.” Om dit in goede banen te leiden, zullen Robbert en Florence hierbij een sleutelrol vervullen.

Ben jij op zoek naar een vacature? Bekijk al onze vacatures. Of wil je meer weten over hoe wij werven? Neem dan contact met ons op.

Andere blogs:

Soms loop je per toeval tegen je droomvacature aan, maar zeker niet altijd! Wil je graag een baan zoeken, bijvoorbeeld omdat je net de arbeidsmarkt opgaat, of omdat je niet meer tevreden bent bij je huidige werkgever? Er zijn een tal manieren om een nieuwe baan te vinden, als je maar weet waar en hoe je moet zoeken. Doe je voordeel met de baan zoeken tips in dit artikel en zet de eerste stap naar je nieuwe droombaan....
De minimumlonen in Nederland zijn misschien wel een van de meest besproken onderwerpen in ons politieke land. Vooral omdat de inflatie ons de afgelopen tijd niet in de koude kleren is gaan zitten. En het moet wel betaalbaar blijven! Benieuwd naar het minimumloon 2024?...
Als het gaat om de loonstrook, dan kijken de meeste mensen voornamelijk naar het bedrag dat zij op hun bankrekening zien verschijnen. Wie juist eens de details van de loonstrook wilt uitpluizen kan terecht in dit artikel. We zoomen in op wat er op een loonstrookje staat en vertellen er meer over. Zo heeft de loonstrook geen geheimen meer voor jou!...