Hoe je met wervingscampagnes in 2022 succesvol kunt zijn

Nelieke belt

In 2022 is het er niet makkelijker op geworden: het vinden van personeel. Ondertussen is het begrip “wervingscampagnes” dan ook niet meer nieuw. De campagnes vliegen je om de oren, open Facebook, Instagram of een ander willekeurig kanaal en je ziet gesponsorde berichten voor vacatures. Hoe zorg je ervoor dat je hierin opvalt? In dit artikel lees jij hoe je succesvolle wervingscampagnes opzet.

Belicht je USP 

Nog steeds valt het op dat er veel algemene vacatureteksten en advertenties rondzweven. Als bedrijf wil je jezelf verkopen. Benut de paar seconden die de doelgroep je geeft dan ook optimaal. Zorg ervoor dat ze blijven hangen. 

Een succesvolle wervingscampagne laat in ieder geval het volgende zien: 

  1. Geeft het werkgeversmerk aantrekkelijk weer 
  2. Belicht de vacature duidelijk
  3. Is transparant over de arbeidsvoorwaarden 
  4. Deelt iets unieks (de USP van de vacature) 

1

Laat niets aan het toeval over 

Wees zichtbaar op alle kanalen: Indeed, Google For Jobs, Facebook, Instagram, TikTok. Gebruik alle kanalen waarop de doelgroep ook is. 

Retarget en blijf retargeten 

Kandidaten komen niet (meer) aanwaaien. Voor succesvolle wervingscampagnes is een lange adem nodig. Van de honderd bezoekers op jouw vacaturepagina solliciteert gemiddeld nog geen 5%. Met een retargeting campagne zorg je ervoor dat je die 95% toch nog kunt overtuigen om op jouw vacature te solliciteren. De campagne hoeft niet veel te kosten, met een dagbudget van een paar euro op Facebook kom je al een heel eind. 

Benoem het salaris 

Nog steeds zien we veel vacatures waarbij het salaris niet benoemd wordt. Of ja, toch wel, er staat dan “een goed salaris” of “goede primaire en secundaire voorwaarden”. Wat is dat? In de winkel staat er ook niet op de prijskaartjes: “goede prijs”. Wees transparant over het salaris. Geef een range op zodat de kandidaat weet wat hij/zij kan verwachten. 

Gebruik beeldmateriaal met personen 

Mensen trekken mensen aan. Een foto van de werkplaats of een rug van een persoon is niet voldoende. Zie het zo: met de campagnes vertel je een verhaal en wil je een emotie creëren met uiteindelijk een actie als gevolgd. Dit wordt niet bereikt met algemene bedrijfsfoto’s. Maak gebruik van beeldmateriaal met personen erin en vertel een (succes)verhaal. 

Beeldmateriaal voor succesvolle wervingscampagnes

(Snel) opvolgen is belangrijk 

Wanneer de eerste kandidaten binnenkomen moeten zij zo snel mogelijk worden opgevolgd. Dit wordt vaak vergeten. In de huidige arbeidsmarkt wil je binnen 24 uur opvolgen. Dit maakt de kans van slagen een stuk groter 

Vind personeel

Zie je deze manier van campagne voeren wel zitten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Flox helpt je graag verder. Op deze pagina kun je onze pdf aanvragen om te zein hoe wij winnende wervingscampagnes maken.

Wil je meespelen op champions league niveau? Lees hier meer over de diensten die we aanbieden.

Andere blogs:

Een zzp'er inhuren: waarom zou je dat doen? In dit artikel verkennen we de voordelen van het inhuren van een zzp'er en waarom dit een aantrekkelijke optie is voor bedrijven die flexibiliteit en specialistische vaardigheden nodig hebben.  ...
Sinds 2022 werken er maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders als zzp’er, en dit blijft toenemen. Waarom kiezen zoveel Nederlanders hiervoor en waarom zou je er eigenlijk niet voor kiezen? Over alle voor- en nadelen van het zijn van een zzp’er vertellen we je in dit artikel meer over....